Köpöly gumi 4 db

A köpöly használata a természetgyógyászatban legalább annyi idős, mint a Kínai Orvostudomány, amely legalább 3000 éves. Az európai hagyomány szerint főleg megfázásoknál alkalmazták háton alkalmazott üvegköpölyt.

A gumiköpöly előnye hogy rugalmas anyaga miatt a test bármely felületére felhelyezhető. Szabályozható a szívás erőssége a gumiköpöly összenyomása során, könnyen tisztítható. Alapanyagának tartóssága garantált, használata egyszerű, 4 darabos kiszerelésben rendelhető.

A kínai tradícióban a köpölyt több komoly betegség és panasz kezelésére alkalmazzák az akupunktúrás pontokon való felállításával. Ilyenek az asztma ,a magas vérnyomás, gyomorpanaszok, az impotencia, a prosztata megbetegedései, kelések, aranyér, ízületi betegségek, izomfájdalmak. A köpöly használható idegen testek eltávolításra, bőrön megjelenő élősködők pl. kullancs valamint a bőrben kígyó vagy rovarcsípés után maradt méreganyagok kiszívására is.
Fertőzéseket, megfázásokat, izomfájdalmakat, ínygyulladást is lehet köpölyözéssel gyógyítani.

Az akupunktúrás gumiköpöly a legújszerűbb találmánya a Kínai Természetgyógyászatnak. A gumiköpöly nagyon gyorsan meghódította a világot, könnyű kezelhetősége és széleskörű alkalmazhatósága miatt.


A gumiköpöly hatásának alapjai

Az akupunktúrás gumiköpöly felállítása a test meghatározott pontjain történik, a betegség típusától függően. Ehhez az akupunktúrában használt tudás szükséges,mely azt hirdeti,hogy az életenergia, a QI, a testben bizonyos csatornákon közlekedik.
Ezekre a meridiánokra való hatással - a test megfelelő pontjain, ösztönzi a ( QI ) energiaáramlást és az egyensúlyt helyreállítja. Így hat a belső szervek állapotára is, amelyeken áthaladva, meggyorsítja a gyógyulást és a panaszok enyhülését. A hatásának alapja a szívóhatás , melynek ereményeként a bőr felszívódik a köpöly belsejébe.
Ennek a folyamatnak a célja az életenergia ( QI ), a vér és testnedvek gyorsabb keringésének ösztönzése köpöly alatt található bőr felületen. Ez a test méreganyagoktól való megtisztulását ösztönzi. Az étellel bevitt, az anyagcsere zavarainak okán létrejött, illetve a baktériumok és vírusok által bevitt testet roncsoló hatású anyagokra vonatkozóan egyaránt.


A gumiköpöly előnyei

A gumiköpöly az üvegköpöllyel ellentétben számos előnyös tulajdonságokkal rendelkezik
- rugalmas anyagának köszönhetően a test bármely részére felhelyezhető,függetlenül a felület formájától, pl. inak
- könnyen kezelhető, a nyomás mértéke szabadon állítható a köpöly összenyomásának mértékével,
- a köpöly felhelyezése nem akadályoz a mozgásban, alkalmazható munka, séta vagy akár autóvezetés közben is
- minőségileg tartós gumiból készült, amely lehetővé teszi a több évig való használatát
- könnyen tisztán tartható.

A gumiköpöly nagy előnye, hogy masszírozni is lehet vele, csúsztatva a bőr felszínén. Például megfázások, influenza vagy más fertőzések esetén az egész háton kell a köpölymasszást alkalmazni. A kezelés megkezdése előtt, a teljes kezelendő felületet olajjal be kell kenni. A köpölyt a váll környékére kell felhelyezni, majd fentről lefelé és lentről felfelé húzogató mozdulatokkal masszírozni.


Ellenjavallatok

Nem szabad alkalmazni
- bőr alatti vérömleny illetve duzzanat esetén
- allergiás, gennyes, illetve gombás bőrgyulladás esetén
- véredények fokozott törékenysége esetén
- nem megfelelő véralvadás (pl. hemofilia) esetén
- vérszegénység, illetve hosszú betegség utáni kimerültség esetén,
- terhesség esetén (amennyibe a köpölyt az alhason, illetve az ágyéki területen kellene felrakni)
- nagyon sovány pácienseknél és a kisgyermekeknél ne használjuk a lapocka, a gerinc, mellbimbó, szív, gyomor illetve gyomorszáj környékén.


Ár: 4844 Ft/db
Kérem írje be hogy hány darabot szeretne rendelni, majd kattintson a "kosárba" gombra.