VEGEPA KAPSZULA-60 db:

A VegEPA™ egy étrendkiegészítő kapszula, amely egyesíti mind a halolajból kivont koncentrált Omega-3 (eicosapentanoinsav= tiszta EPA), mind az Omega- 6 (szűz, hideg sajtolású, nem-finomított, ligetszépe-olaj =EPO,) előnyeit.

A VegEPA sokoldalúsága a megfelelő mennyiségű és arányú omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsav tartalmának, valamint DHA (dokozahexaénsav) mentességének köszönhető.

Valójában egyes zsírsavak teljesen nélkülözhetetlenek az egészségünkhöz és jó közérzetünkhöz. Bizonyosan vonatkozik ez az úgynevezett "hosszú láncú, sokszorosan telítetlen zsírsavak"-ra. Egyes omega-3 és omega-6 hosszúláncú, sokszorosan telítetlen zsírsavak - különösen az EPA, a DGLA ( dihomogamma-linolénsav) és AA (arachidonsav) nevűek - feltétlenül szükségek az egészséghez. Ezek a zsírsavak fontos szerepet látnak el abban, hogy sejtmembránjaink megfelelően működjenek. E háromféle zsírsav adja továbbá azokat az építőköveket, amelyekből szervezetünk minden prosztaglandint, leukotriént és tromboxánt előállít. Ezekre aztán az immunrendszertől kezdve, a szív és érrendszer-, a testhőmérséklet- és vérnyomás-szabályozáson, illetve a termékenység fenntartásán át, az emésztő rendszer és a csont-anyagcsere működéséig - hogy csak néhányat említsünk - a szervezet sok különböző rendszerének van szüksége ahhoz, hogy biztosítsa egészségét.

Kutatási eredmények szerint az egyes zsírféleségek hiánya a következő problémákat eredményezheti:

Fizikális tünetek: túlzott szomjúság, gyakori vizeletürítés, durva vagy száraz bőr, tompa vagy fénytelen szőrzet, korpásodás, puha vagy törékeny körmök. Allergiás hajlam: például ekcéma, asztma, szénanátha, stb.

Látászavarok: gyenge éjszakai látás, erős fényre való érzékenység, olvasás közben jelentkező látási zavarok (például az olvasott oldalon lévő betűk és szavak mozognak, "úszkálnak" vagy elhomályosodnak)

Figyelem-összpontosítási zavarok: figyelési képtelenség, gyenge koncentráció és memória-működési zavarok

Emocionális érzékenység: depresszió, szélsőséges hangulatingadozások vagy indokolatlan szorongás

Alvászavarok: különösen az esti elalvás és a reggeli felébredés zavarai.

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy az agyműködés szempontjából (a figyelem, a koncentráció, a memória, a koordináció és a hangulat) a DHA hajlamos az EPA előnyös hatásainak semlegesítésére, ezért a VegEPA nem tartalmaz DHA-t.

A VegEPA készítményben lévő halolaj tiszta EPA. A meghatározás szerint a tiszta EPA halolaj olyan olaj, amelyből a dokozahexáensavat (DHA) eltávolították, és így abban rendkívül magas koncentrációban maradt vissza az EPA. Vezető tudósok kutatási eredményei arra utalnak, hogy a táplálék-kiegészítő készítmény hatékonysága az EPA/DHA arány növekedésével párhuzamosan nő. Általánosságban azt találták, hogy minél nagyobb volt az egyes problémákkal - például depresszió és figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség (ADHD) - kapcsolatos klinikai vizsgálatokban használt táplálék-kiegészítő EPA/DHA aránya, annál hatásosabban tudta a kiegészítő enyhíteni az adott problémát.

Az EPA alacsony szintjei többek között a sejtmembránok foszfolipid-rétegének megkeményedése a sejtek közötti jelátvitel sebességének csökkenését okozza, ami az agyműködés lelassulásával jár. Ennek következményeként az életfontosságú agyi vegyületek, mint a szerotonin és dopamin átvitele lelassul, melyek felelősek az érzelmek, a viselkedés és a gondolatok megtartásáért. Az agysejtek közötti kommunikáció e csökkenése depressziós tünetek jelentkezéséhez vezethet. EPA szedésével e káros folyamat az agysejtek membránjában található foszfolipidek mennyiségének és a membránok fluiditásának a növelése révén visszafordítható. Ez kedvező hatással van a neurotranszmitterekre, és felerősíti az agyban közvetített elektromos üzeneteket. Mivel az EPA a jelátvezetési funkciójának ellátása során maga is felhasználódik, az agynak optimális működése megőrzéséhez folyamatosan nagy mennyiségű új EPA-készletekre van szüksége.

Nem léphet-e fel DHA-hiány?

Ha így tesz, nem lesz DHA hiánya. A szervezet az EPÁ-t át tudja alakítani DHA-vá ha és ahol arra szükség van, mivel az eicosanoidok láncában két lépéssel lefelé foglal helyet. Ezt a folyamatot a szervezet relatíve könnyen el tudja végezni. A szervezet a DHÁ-t EPÁ-vá is át tudja alakítani, de szervezetünknek nagy nehézségei vannak ezzel a konverzióval és a folyamat nem annyira hatékony.

A ligetszépe-olaj (EPO) az omega-6 nélkülözhetetlen zsírsavak (GLA=gamma-linolénsav, DGLA=dihomo-gamma-linolénsav, AA= arachidonsav) kiváló forrása.

Az arachidonsav (AA) nélkülözhetetlen a sejtmembránok átjárható szerkezetének fenntartásához. Ez létfontosságú a szervezet és az agy sejtjeinek hatékony jelátviteléhez, mivel azt biztosítja, hogy a sejtek képesek legyenek a megfelelő működéshez szükséges tápanyagokat felvenni. A szervezetben a DGLA és az AA prosztaglandinokká is átalakulnak: a prosztaglandinok hormonszerű anyagok, amelyek a gyulladás, a fájdalom, a vérnyomás, a folyadékháztartás és a véralvadás szabályozásában vesznek részt.

A szűz EPO a finomított EPO-val ellentétben bőségesen tartalmaz triterpineket, amelyek természetes anyagok és megkötik a szabadgyököket, valamint gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

Milyen egészségügyi előnyöket kínál a VegEPA-ban található esszenciális zsírsavak?

Az esszenciális zsírsavak sokféle lehetséges kedvező egészségügyi hatása közül első helyen szerepel a szív- és érrendszer támogatása

A VegEPA™ koncentrált eikozapentaénsav (EPA) tartalma a legújabb kutatási eredmények szerint:

Anti-trombotikus hatású: Csökkenti a szívinfarktus, az agyvérzés és a mélyvénás trombózis kialakulásának a veszélyét. Csökkentheti a szív koszorúér elmeszesedését, illetve műtéte után a gyógyszerekkel kiegészítve megakadályozhatja a koszorúér újbóli elzáródását.
Anti-aritmiás és anti-fibrilláns hatású: Rendben tartja a szívritmust.

Az esszenciális zsírsavak sokféle lehetséges kedvező egészségügyi hatása közül első helyen szerepel a szív- és érrendszer támogatásaA koncentrált EPA és a ligetszépe-olaj együttes kombinációja

Hozzájárul az optimális vérkoleszterin (.) és trigliceridszint megtartásához, illetve helyreállításához
fontos a ritmusos szívműködéshez
pozitív hatása van az enyhén magas vérnyomásra
csökkenti az allergiás hajlamot, illetve mérsékli az allergiás reakciókat ( pollenallergia)
előnyös a bőrszárazsággal járó körképekre ( ekcéma, psoriasis)
csillapítja a reumás izületgyulladás tüneteit

Pszichiátriai problémák

A legújabb amerikai és angol tudósok kutatási eredményei szerint a koncentrált omega-3 zsírsavak (de főleg az EPA, DHA nélkül) fontos részét képezi a következő problémák diétás kezelésének:

Depresszió
Skizofrénia
Dementia (tudathasadás)
Alzheimer-kór
Krónikus Fáradtsági Szindróma
Fibromyálgia
Szklerosis multiplex
Anorexia nervosa
Migrénes fejfájás
Agresszivitás

A VegEPA-ban található zsírsavak egyéb jótékony hatása
Enyhíti a menstruáció előtti feszültséget, mellfájdalmat (PMS) és a menstruációs görcsöket
Lassítja a menopauzális csontritkulást
Segít az optimális látásélesség megteremtésében, illetve visszanyerésében
Cukorbetegeknek is ajánlott az idegműködés támogatására
Hozzájárul az ideális testsúly fenntartásához
Szépíti a bőrt, a körmöket és a hajat
Pozitív hatása van a nemi működésre

 

 

 

DHA- ( dokozahexaénsav)-mentes
Gyógyszerészeti tisztaságú
Kutatási és klinikai tapasztalatokkal alátámasztott hatások

Egy kapszula tartalma

EPA (eikozapentaensav): 280 mg,
Ligetszépe-olaj (EPO):100 mg (amelyből gamma-linolénsav: 9 mg),
E-vitamin 1 mg (anti-oxidáns)

Kiszerelés: 60 db


Adagolása:

Felnőtteknek napi 2 kapszula. 12 éves kor alatti gyermekeknek napi egy kapszula. A kapszulák viszonylag kicsik és könnyen lenyelhetők. Ha bármilyen okból nyelési nehézség áll fenn, a kapszulák szétrághatók és darabokban is lenyelhetők. A kapszulák burkának felnyitása után azok tartalma gyümölcslébe vagy joghurtba is belenyomható. Esszenciális zsírsavakra reagáló bőrpanaszok esetén akár a gyermek bőrébe bedörzsölhető a kapszula tartalmát, ahonnan könnyen felszívódik.

Tárolás:

Hűvös, száraz, napfénytől és gyermekektől védett helyen. A termék nem használható a változatos étrend helyettesítőjeként. Bármely gyógyszerrel történő EGYÜTTES ALKALMAZÁS, mint kiegészítő kezelés nagyon biztonságos, még hosszú távú, folyamatos alkalmazás esetén is. Terhesség esetén vagy, ha kétségei támadnak, forduljon előbb orvosához.

 

 

 

 

 

 

 Ár: 6098 Ft/db
Kérem írje be hogy hány darabot szeretne rendelni, majd kattintson a "kosárba" gombra.
Ajánlott termékek